vrijdag 30 oktober 2015

Nu witte biologische eieren in plaats van bruine!

Let op: binnenkort hebben wij witte biologische eieren in de Eierautomaat! Tot nu toe verkochten wij altijd bruine ‪#‎bioeieren‬. De komende dagen schakelt onze eierboer namelijk over op witte bioeieren. Dat wordt ook voor ons wennen, want tot nu toe konden wij de biologische en de scharreleieren (die waren altijd al wit) perfect uit elkaar houden. Hetgeen best handig is in onze eieropslag. 
We vroegen de boer natuurlijk meteen naar het waarom. Was het vanwege Pasen? Want als het om eieren verven gaat, kun je met witte eieren alle kanten op. "Nee", zei hij. "Dat is een mooie bijkomstigheid, maar niet de hoofdreden," en hij begon een lang verhaal over de bio stal, het gebouw, de apparatuur en nog een heleboel andere details die ons al gauw te technisch werden. Ik kon het verhaal weer volgen toen hij begon uit te leggen dat het kippenras waarvoor hij nu heeft gekozen zich veel prettiger zal voelen in dit soort stal, en daardoor nog veel beter bestand zal zijn tegen ziektes. "Aan de smaak van de eieren zal niets veranderen" verzekerde hij, "want ook deze kippen krijgen dezelfde kwaliteit biologisch voer".
Ja, en daar kunnen wij ons natuurlijk in vinden:
Superlekkere biologische eieren van kippen die fit zijn en ook nog eens lekker in hun vel zitten, - dat is een product waar wij achter staan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten